6 czerwca (sobota), godz. 20.00

Noc Wina w Dworze Sieraków - Francja kontra reszta świata 

Po wyjątkowych degustacjach, które tego dnia czekają nas w Dworze Sieraków, zapraszamy do kontynuowania odkrywania win podczas kolacji. Menu podawane tego wieczoru inspirowane będzie szlagierami kuchni francuskiej, wina natomiast pochodziły będą z wielu różnych regionów świata. Kolację zakończymy wyjątkowym pięcioputtonowym tokajem.

Spotkanie poprowadzą Wojciech Giebuta - sommelier, dziennikarz winiarski oraz redaktorzy Czasu Wina

Menu i wina

Aperitif:
Grande Escolha, DOC Vinho Verde, Portugalia

Pierwsza przystawka:
Szparagi z jajkiem sous-vide w sosie holenderskim
Cava Mont Marçal Extremarium Brut Reserva, DO Cava, Hiszpania

Druga przystawka:
Pstrąg pieczony w cieście francuskim ze szpinakiem i beszamelem
Juan Carrau Sauvignon Blanc Reserva, Urugwaj

Danie główne:
Filet de canard z ziemniaczanym gratin, sosem z pinot noir i pieczonymi burakami
Long Valley Ranch, Monterey County, California
Abbaye de Brully Rully La Martelle, AOC Rully, Burgundia, Francja

Deser:
Crème brûlée z kandyzowaną pomarańczą i prażonymi migdałami
Grand Tokaj Aszu 5 Puttonyos, Tokaj-Hegyalja, Węgry

REZERWACJA

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

KOSZT

Koszt kolacji z występem dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wynosi 170 zł/os.
Koszt kolacji z występem dla pozostałych gości wynosi 199 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

NOC WINA W TWOIM DOMU: URUGWAJ – CZYLI CO SIĘ JADA NAD LA PLATĄ | Z dostawą do Twojego domu
Powered by JS Network Solutions