17 lipca (piątek), godz. 20.00

Noc Wina w Dworze Sieraków - Na polu czy na dworze - rybka lubi pływać

Podczas tego wieczoru, jeżeli pogoda pozwoli, zaprosimy Państwa na plenerową kolację w parku z grillem i kociołkiem w rolach głównych. Tym razem szef kuchni weźmie na ruszt i rożen ryby z pobliskiego Jeziora Dobczyckiego i nie tylko. Wina do dań dobierze i skomentuje nasza specjalistka od ryb i owoców morza Justyna Korn-Suchocka. 

Kolacja "z wody i z beczki" to część pakietu "Wekkend ze smakiem w Krakowie - Podróże przez kulinarne zakątki miasta: SZCZEGÓŁY

Spotkanie poprowadzi: Justyna Korn-Suchocka- szef redakcji magazynu Czasu Wina. , dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. 

Menu i wina

Aperitif
Château Vartely Individo Fetească Regală/Riesling, Mołdawia

Pierwsza przystawka:
Terrina z wędzonego leszcza świeżym chrzanem, pomidorowym carpaccio i kiszoną cytryną
Château Vartely Individo Traminer/Sauvignon Blanc, Codru, Mołdawia

Druga przystawka:
Grillowane krewetki z chutney z mirabelek
Château Vartely Individo Cabernet Sauvignon/Merlot Rosé, Bugeac, Mołdawia

Danie główne:
Filet z sandacza z grillowaną papryką i bakłażanem oraz ziemniakami z ogniska
Château Vartely Individo Rara Neagră/Malbec/Syrah, Bugeac, Mołdawia
Château Vartely  Individo Fetească Neagră, Bugeac, Mołdawia

Deser:
Miodowe zabaglione z rodzynkami i kruszonką
Château Vartely, Chardonnay Sweet Noble Rot, Valul lui Traian, Mołdawia

REZERWACJA

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji.
Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

KOSZT

Koszt kolacji wynosi 170 zł/os.

 

NOC WINA W TWOIM DOMU: URUGWAJ – CZYLI CO SIĘ JADA NAD LA PLATĄ | Z dostawą do Twojego domu
Powered by JS Network Solutions