2 października (piątek) 2020, godz. 20:00

Tematyczna kolacja z degustacją win i koncertem Jakuba Plamitzera

Francis Albert Sinatra – amerykański piosenkarz i aktor filmowy pochodzenia włoskiego, ze względu na swój status popularnie nazywany „The Voice”.
Jego muzyka jest uznawana jako ponadczasowa, zaś on sam za najwybitniejszego amerykańskiego piosenkarza XX w.

Podczas piątkowej kolacji usłyszymy najbardziej nastrojowe oraz rozpoznawalne kompozycje z repertuaru Franka Sinatry w wykonaniu krakowskiego artysty Jakuba Plamitzera.
Prowadzący opowie o najciekawszych wątkach z życiorysu gwiazdy. Szef Kuchni Janusz Fic zadba o nasze podniebienia i przygotuje dania włoskiej kuchni, którymi raczył się sam Frank Sinatra.
Za dobór win odpowiadać będzie współwłaściciel i główny sommelier Dworu Sieraków Paweł Gąsiorek.

Kolację poprowadzi Manager Dworu Sieraków Andrzej Waląg.

Menu i Wina

Aperitif
Aperol Spritz

Przystawka zimna
Maiale Tonnato - polędwica wieprzowa w sosie tuńczykowym z cytryną i kaparami
Farnese Vini Bacaro Grillo, Sycylia, Włochy

Przystawka ciepła 
Parmigiana di Melanzane – bakłażan zapiekany z parmezanem
Farnese Vini Messapi Negroamaro, Apulia, Włochy

Danie główne 
Cotoletta alla milanese - kotlet cielęcy z sałatką z ziemniaków w cytrynowym vinegrette z szałwią 
Luca Bosio Dolcetto d'Alba, Piemont, Włochy

Deser
Torta Fredda al Limone – cytrynowy sernik z ricotta
Cielo e Terra Prosecco 1754 Casa Defra, Veneto, Włochy

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji.
Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji 210 zł/os.

 

 

Noc Wina "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji"
foto0
Powered by JS Network Solutions