29.11–01.12.2024 r.
KURS. Wino na antypodach. Australia i Nowa Zelandia.
Masz wolny weekend? Chcesz się dobrze bawić i lepiej zrozumieć wino? Zapraszamy na trzydniowy kurs winiarski, podczas którego przeniesiemy się na koniec świata. Australijski shiraz i nowozelandzkie sauvignon blanc to dziś klasyki wymieniane jednym tchem z winami z Burgundii czy Bordeaux. Ale antypody mają do zaoferowania wiele więcej; wyborne wina musujące z Tasmanii, krystaliczne rieslingi z Eden Valley, owocowe pinot noir z Marlborough. Do tego piękne krajobrazy, fascynującą historię i zaskakująco bogatą tradycję kulinarną. O antypodach znanych i nieznanych będziemy rozmawiać w różnych kontekstach, także z udziałem gości specjalnych i również przy stole, podczas dwóch eleganckich kolacji w restauracji Dworu Sieraków. Sprawdź program i zarezerwuj miejsce już dziś.
Kurs prowadzą:
Wojciech Giebuta- Przewodnik turystyczny i winiarski, sommelier, redaktor magazynu „Czas Wina” z tytułem International Higher Certificate in Wines and Spirits WSET. Pasjonat muzyki operowej oraz barokowej sztuki.
Marcelina Solińska- Absolwentka studiów Relacje Międzykulturowe w Turystyce na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz stypendystka programu Erasmus+ na Universidad de Castillia-La Mancha w Hiszpanii. Ukończyła również Wiedzę o Winie w Collegium Civitas oraz kurs sommelierski WSET 3 (Advanced).
Justyna Korn- Od wielu lat związana z Grupą Dom Wina, od 2023 roku na stałe w ekipie Podróże z winem organizuje i z entuzjazmem pilotuje wycieczki enoturystyczne, prowadzi eventy i degustacje winiarskie.
Plan Kursu:
Koszt
1850 zł/os.
Dla klubowiczów 1665 zł/os,
Gwarantujemy
18 godzin lekcyjnych szkoleń i warsztatów
wina do degustacji – min. 25 rodzajów
materiały szkoleniowe
Dodatkowo płatne
2 noclegi w Dworze Sieraków
pokój dwuosobowy 450 PLN/os.
pokój jednoosobowy 680 PLN/os.
posiłki – obiad w sobotę 150 PLN/os.; kolacja w piątek 240 PLN/os.; kolacja w sobotę 240 PLN/os.
Rezerwacja
tel. +48 722 100 224