25 września (piątek) 2020, godz. 20:00

Noc Wina w Dworze Sieraków – Tempranillo w Hiszpanii i na świecie

Piątkowa kolacja, będzie częścią kursu wielkie wina Hiszpanii. Na tę okazję specjalnie sprowadzimy wina z mniej znanych regionów Półwyspu Iberyjskiego, które na co dzień nie są dostępne w Polsce. Tradycyjnie kurs będzie też okazją do przybliżenia hiszpańskich potraw i zwyczajów kulinarnych.

Kolację poprowadzi: Wojciech Giebuta- Winem zajmuje się od 1997 roku. Szkolenia z dziedziny wina prowadził między innymi dla Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politechniki Śląskiej, Collegium Civitas w Warszawie, Krakowskiej Szkoły Restauratorów.


SZCZEGŁY: Kurs wielkie wina Hiszpanii w Dworze Sieraków 2020

Menu i wina 

Aperitif
Mont Marçal Cava Palau Brut, Katalonia, Hiszpania

Przystawka pierwsza
Krewetki smażone w oliwie, czosnku i pietruszce z bagietką i pomidorkami
Ramón Bilbao Rosado DOCa Rioja, Hiszpania

Przystawka druga
Paella mixta z owocami morza, rybami i chorizo
Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Hiszpania

Danie główne 
Grillowane kotlety jagnięce ze smażonymi ziemniakami, sosem aioli i sałata z vinegrette na bazie octu balsamicznego z wina cava.
Cruz de Alba, DO Ribera del Duero, Kastylia-León, Hiszpania

Deser
Churros podane z sosem z ciemnej czekolady, brandy i chili
Mirto, DOCa Rioja, Hiszpania

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji.
Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji 170 zł/os.

 

 

Noc Wina "Hiszpania od Katalonii do Andaluzji"
foto0
Powered by JS Network Solutions