10 grudnia (czwartek) 2020, godz. 19.00

Szampan i kawior czyli święta po królewsku

Prowadzenie Wojciech Giebuta

Przed świętami zapraszamy do udziału w kolacji, na której królowały będą iście monarsze przysmaki: szampan, kawior i bażant. Jako drugą przystawkę zaproponujemy wybór wędlin i mięs powstających w Dworze Sieraków. Kolacji towarzyszyły będą wina z najlepszych regionów winiarskich Europy: Szampanii, Bordeaux, Burgundii i Tokaju. Liczymy, że ten wieczór będzie dla Państwa inspiracją przed nadchodzącym Bożym Narodzeniem.

Menu

Pierwsza przystawka
Bliny z musem śmietankowym oraz kawior z pstrąga z Zielenicy
Druga przystawka
Domowe, wytwarzane w Dworze Sieraków mięsa, pasztety i wędliny z owocowymi musztardami, chutneyem i chlebem z Liszek
Danie główne

Rolada z bażanta z sosem demi glace, z zapiekanymi ziemniakami gratin oraz musem z pieczonego kalafiora
Deser
Mus z czekolady i sera pleśniowego z miętowym sosem

ZESTAW DAŃ DLA 2 OSÓB CENA:
260,00 zł

Wino

1. Philipponnat Royale Réserve Brut, Champagne Philipponnat, Szampania, Francja
2. Abbaye de Brully Bourgogne Pinot Noir, Burgundia, Francja
3. Château Castera Cru Bourgeois, Bordeaux, Francja
4. Grand Tokaj Szamorodni Sweet, Tokaj-Hegyalja, Węgry
5. Cava Palau Brut, Mont Marçal, Katalonia, Hiszpania
6. Casa de Vilacetinho Vinho Verde Grande Escolha, Portugalia

CENA WINA DO ZESTAWU DAŃ:
545,00 zł

ZAMÓWIENIE ONLINE :
Zestaw jedzenia dla dwóch osób KUP TERAZ 
Wina do zestawu dań KUP TERAZ 

ZAMÓWIENIE Z ODBIOREM WŁASNYM W DWORZE SIERAKÓW: 

RECEPCJA
tel. +48 600 226 150 
e-mail: recepcja@dworsierakow.pl

 

 

Noc Wina Wieczór toskański “Nie tylko Chianti”  Tematyczna kolacja z degustacją win
Powered by JS Network Solutions