15 maja (sobota) 2021, godz. 19:00 

Plenerowa Noc Wina w Dworze Sieraków - Wiosna w słonecznej Kalifornii 

Zapraszamy na pierwszą od miesięcy kolację z winami. Tym razem przeniesiemy się do Kalifornii, do położonego nad samym oceanem regionu Monterey. W menu klasyczne dania w oryginalnych autorskich interpretacjach szefa kuchni Dworu Sieraków – Janusza Fica. Całość poprowadzi Wojciech Giebuta - sommelier, dziennikarz winiarski, przewodnik enoturystyczny, autor książki "Kuchnia i wino - o sztuce łączenia win z potrawami".

W zależności od pogody kolacja odbędzie się w parku Dworu Sieraków lub w Pawilonie Ogrodowym, z zachowaniem zasad bezpieczeństwa związanych z panującą pandemią COVID-19.

MENU 

Pierwsza przystawka: Gravlax z łososia z cytrusowym musem z serka philadelphia

Druga przystawka: Ravioli z homarem i sosem maślano-cytrynowym

Danie główne: Hamburger z sosem berneńskim, ziemniakami smażonymi na gęsim tłuszczu oraz domową sałatką coleslaw z prażonymi orzechami

Deser: Ciasto brownie z masłem orzechowym i jeżynowym sosem

WINA

  1. Prosecco SUBLIME BRUT, Włochy
  2. TARICHÚ SAUVIGNON BLANC RESERVA, Chile
  3. William Wright Chardonnay, Kalifornia 
  4. William Wright Pinot Noir, Kalifornia 
  5. Ranch 32 Cabernet Sauvignon, Kalifornia 
  6. Very Dark Red, Kalifornia

KOSZT KOLACJI

190 zł/os. 

REZERWACJA

*Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

 

 

NOC WINA W TWOIM DOMU: URUGWAJ – CZYLI CO SIĘ JADA NAD LA PLATĄ | Z dostawą do Twojego domu
Powered by JS Network Solutions