Weekend |10-12 styczeń 2025
Smakowita uczta Węgierska
Przed nami kolejne tematyczne spotkanie pełne smaków i kulinarnych odkryć.
Tym razem wybieramy się w podróż do serca Węgier gdzie tradycja kulinarna jest jak opowieść przekazywana z pokolenia na pokolenie.
Węgierska kuchnia jest prawdziwym skarbem Europy Środkowej. Jej korzenie sięgają głęboko w czasie, a potrawy są odzwierciedleniem historii, kultury i bogactwa tego kraju. Znane na całym świecie dania, takie jak Gulasz Węgierski czy Paprykarz, to prawdziwe kulinarne symbole.
Węgierska kultura podkreśla znaczenie wspólnego jedzenia i gościnności. Dzieląc się potrawami ze stołu Węgrzy celebrowali wspólnotę, a smakowe doznania stawały się pretekstem do dzielenia się opowieściami i tradycjami rodzinnymi.
MENU i WINA- podamy wkrótce
Przystawka
Plastry marynowanej gęsi z pieczonymi warzywami
Egri Csillag, Eger, Węgry
Zupa
Wegyes halászlé zupa rybna z pulpetami i cytryną
Grand Tokaj Furmint, Tokaj-Hegyalja, Węgry
Danie Główne
Pörkölt wołowy z rumianymi kluskami i kasztanami
Egri Bikaver Superior, Eger, Węgry
Deser
Węgierski klasyk Somlói galuska na sosie czekoladowym z bita śmietaną
Grand Tokaj Late Harvest, Tokaj-Hegyalja, Węgry
Cena kolacji z winami : 240 zł/osoba
KOSZT PAKIETU POBYTOWEGO 3-dniowego (23-25 luty 2025)
490 zł /os.
Gwarantujemy: 2 noclegi w pokoju typu Standard, 2 śniadania, 4-daniowa kolacja z dobranymi winami, zniżka 10% do hotelowego SPA, możliwość skorzystania z gorącej balii, późny check-out do godz 16:00
KOSZT PAKIETU POBYTOWEGO 2-dniowgo (24-25 luty 2025)
370 zł /os.
Gwarantujemy: nocleg w pokoju typu Standard, śniadanie, 4-daniowa kolacja z dobranymi winami, zniżka 10% do hotelowego SPA, możliwość skorzystania z gorącej balii, późny check-out do godz 16:00
Zapraszamy Was na spotkanie, gdzie smak i historia łączą się w jedną harmonijną podróż do Węgier.
REZERWACJA
Recepcja Dwór Sieraków
tel. +48 600 226 150
e-mail: recepcja@dworsierakow.pl