Francja od wieków uznawana jest za kolebkę sztuki kulinarnej. To właśnie tam narodziły się pierwsze książki kucharskie, tam też powstały
fundamenty współczesnej gastronomii – od sosów Escoffiera po rytuał serwowania wina do każdego dania.
W pierwszy weekend kwietnia przeniesiemy się do świata francuskich smaków – prostych, ale wyrazistych. Takich, które od pokoleń łączą ludzi
przy stole.
Nasza kolacja tematyczna będzie ukłonem w stronę tradycji i jakości: klasyczne dania z kuchni francuskiej podane w eleganckiej oprawie, w
towarzystwie doskonale dobranych win z renomowanych regionów, takich jak Burgundia czy Szampania. Na zakończenie wieczoru – kieliszek
armaniaku lub koniaku.
W Dworze Sieraków czeka na Was nastrojowa atmosfera, opowieści o historii francuskiej kuchni i chwila wytchnienia przy stole. To wieczór
stworzony z myślą o tych, którzy cenią smak, atmosferę i sztukę delektowania się chwilą.

MENU:

Entrée

Escargots à la bourguignonne

(ślimaki zapiekane z masłem i pietruszką)

 Leonce d'Albe Special Reserve Champagne

Potage

Soupe à l’oignon gratinée

(zupa cebulowa z grzanką i serem)

 Petit Chablis

Plat Principal

Coq au vin rouge

(kogut duszony w czerwonym winie z warzywami)

 Deux Rangs Courts Pinot Noir

Dessert

Crème brûlée à la vanille

(klasyczny francuski deser z karmelizowaną skorupką)

 Armagnac lub Cognac – serwowany do wyboru

 

To niepowtarzalna okazja, by bez biletu lotniczego przenieść się do francuskiej krainy smaków i aromatów.

Zarezerwujcie swój stolik już dziś – liczba miejsc jest ograniczona.

Kolacja 260 zł/os.; Kolacja i Hotel 495 zł/os.

Klub Domu Wina oraz sklep-wina.pl - rabat 10%


 Rezerwacje: +48 600 226 150

 recepcja@dworsierakow.pl

 

foto0foto1foto2
Powered by JS Network Solutions