Francja od wieków uznawana jest za kolebkę sztuki kulinarnej. To właśnie tam narodziły się pierwsze książki kucharskie, tam też powstały
fundamenty współczesnej gastronomii – od sosów Escoffiera po rytuał serwowania wina do każdego dania.
W pierwszy weekend kwietnia przeniesiemy się do świata francuskich smaków – prostych, ale wyrazistych. Takich, które od pokoleń łączą ludzi
przy stole.
Nasza kolacja tematyczna będzie ukłonem w stronę tradycji i jakości: klasyczne dania z kuchni francuskiej podane w eleganckiej oprawie, w
towarzystwie doskonale dobranych win z renomowanych regionów, takich jak Burgundia czy Szampania. Na zakończenie wieczoru – kieliszek
armaniaku lub koniaku.
W Dworze Sieraków czeka na Was nastrojowa atmosfera, opowieści o historii francuskiej kuchni i chwila wytchnienia przy stole. To wieczór
stworzony z myślą o tych, którzy cenią smak, atmosferę i sztukę delektowania się chwilą.
MENU:
Entrée
Escargots à la bourguignonne
(ślimaki zapiekane z masłem i pietruszką)
Leonce d'Albe Special Reserve Champagne
Potage
Soupe à l’oignon gratinée
(zupa cebulowa z grzanką i serem)
Petit Chablis
Plat Principal
Coq au vin rouge
(kogut duszony w czerwonym winie z warzywami)
Deux Rangs Courts Pinot Noir
Dessert
Crème brûlée à la vanille
(klasyczny francuski deser z karmelizowaną skorupką)
Armagnac lub Cognac – serwowany do wyboru
To niepowtarzalna okazja, by bez biletu lotniczego przenieść się do francuskiej krainy smaków i aromatów.
Zarezerwujcie swój stolik już dziś – liczba miejsc jest ograniczona.
Kolacja 260 zł/os.; Kolacja i Hotel 495 zł/os.
Klub Domu Wina oraz sklep-wina.pl - rabat 10%
Rezerwacje: +48 600 226 150
recepcja@dworsierakow.pl