Menu A

Przekąski na powitanie
Vol-au-vent z krewetką i pikantnym mango
Marynowany łosoś w burakach z cytryną i koprem
Kozi ser z pieczoną papryką

Przystawka
Plastry pieczonej wołowiny na sosie tuńczykowym z kaparami, czerwoną cebulą i parmezanem
lub
Sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem octu balsamicznego, miodu i tymianku z kozim serem, rukolą i pieczonymi orzechami

Zupa
Zupa grzybowa z kładzionymi kluseczkami, tymiankiem, czarną truflą i crème fresch
lub
Kremowa zupa z raków na białym winie z duszonym porem i słodką śmietanką

Danie główne
Filet z jesiotra na sałatce z kalafiora z ziołami, zielonym groszkiem i karmelizowaną pietruszką w kremowym sosie z czarnym kawiorem
lub
Wolno duszona wołowina w ciemnym sosie z masłem i czarną truflą na purèe ziemniaczanym z zielonymi warzywami

Deser
Torcik Czarny Las z gorzkiej czekolady z biszkoptami, prażonymi migdałami i sosem z wiśni
lub
Sezonowe owoce zapiekane pod kruszonką z sosem waniliowym i lodami z kwaśnej śmietany
lub
Mus chałwowy ze słonym karmelem, pieczonym sezamem na sosie z gorzkiej czekolady i brandy

I danie gorące
Terryna z indyka faszerowana suszonymi morelami i żurawiną z ziemniaczanymi kluseczkami i pieczonym selerem w ciemnym sosie
lub
Szarpana wieprzowina na cieciorce z dynią, machewką w sosie musztarodowo-jabłkowym z majerankiem

II danie gorące
Gulasz wołowy w ciemnym sosie paprykowym
lub
Żur na zakwasie z wędzonką, białą kiełbasą i ziemniakami

Menu B

Przystawka
Pasztet z domową konfiturą i rukolą w słodko pikantnym sosie
lub
Śledź bałtycki na ciemnym pieczywie w emulsji ziołowej z jabłkami, szalotką i majonezem z pieczonego czosnku

Zupa
Rosół z makaronem, szarpanym mięsem, warzywami i świeżymi ziołami ogrodowymi
lub
Krem z pieczonych pomidorów i papryki z grzanką  z serem i oliwkową tapenadą
lub
Hiszpańskie gazpacho z czosnkowymi grzankami, zieloną papryką i selerem naciowym z oliwą

Danie główne
Kaczka confit na ziemniaczano-grzybowym gratin z żółtą i zieloną fasolą szparagową smażoną w maśle z ciemnym sosem z pinot noir
lub
Polędwiczka wieprzowa smażona w maśle z tymiankiem na ziemniaczano-chranowym purèe z podwędzanymi burakami i sosem holenderskim z tłuczonym pieprzem

Deser
Fondant czekoladowy na sosie z czarnej porzeczki z lodami jogurtowymi i kruszonką
lub
Mrożony krem bezowy na sosie z czerwonych owoców i cytryny z bitą śmietaną i świeżymi owocami

I danie gorące
Filet z łososia w kremowym sosie z suszonych pomidorów z fasolą białą i edamame
lub
Plastry pieczonego schabu w maślanym sosie na zasmażanej białej kapuście z koperkiem i pęczakiem

II danie gorące
Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami lub z mięsem
lub
Bigos myśliwski z suszonymi śliwkami, grzybami i czerwonym winem z przyprawami korzennymi

Bufet zimny

Pieczona łopatka wieprzowa
Pieczony boczek z chrupiącą skórką i pikantną musztardą
Mięsa pieczone (schab pieczony z gorczycą, karczek w kminku)
Zimne sosy chrzanowy, musztardowy
Wędliny regionalne
Smalec, ogórki kiszone
Pasztet dworski
Nóżki i ozorki w galarecie
Jesiotr pieczony w całości z musem z leszcza
Śledzie w przyprawach korzennych
Śledzie w śmietanie
Sery pleśniowe
Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem, rodzynkami, orzechami, kolorową papryką i ziołami
Sałatka z czarnej soczewicy z grillowanymi warzywami, białym serem i kolendrą
Sałatka z kolorowymi dodatkami do wyboru (pomidor, ogórek, cebula, kurczak, oliwki, ser, papryka, seler naciowy, sos
Pieczywo
Owoce sezonowe

Napoje niegazowane

Dwa rodzaje soków, woda – podawane w dzbankach na stoły
Kawa, herbata – serwowane przez kelnerów

Wino białe

Martín Códax Marieta Albariño, Galicja, Hiszpania
lub
Tbilvino Georgian Valley Sachino White, Kachetia, Gruzja
lub
Pinot Grigio Casa Defra, Veneto, Włochy

Wino czerwone

Viña La Rosa La Palma Cabernet Sauvignon, Cachapoal Valley, Chile
lub
Maestro Primitivo, Apulia, Włochy
lub
Tbilvino Georgian Valley Sachino Red, Kachhetia, Gruzja

Odpowiemy na każde
nieodpowiedziane pytanie

Koordynator ds. Bankietów i Konferencji
Natalia Suder

tel. +48 512 526 110
n.suder@dworsierakow.pl

Powered by JS Network Solutions