Full Polish Breakfast

Śniadanie serwowane w restauracji lub w oranżerii, latem goście często korzystają z parkowego tarasu.

Dworskie śniadania

Tradycyjnie zawsze uważało się w Polsce, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. My też tak twierdzimy i dlatego nasze śniadania przygotowujemy z dużą pieczołowitością i uwagą. Tak jak Brytyjczycy dumni są ze swojego Full English breakfast, tak my tworzymy nową kategorię Full Polish Breakfast

Typowy zestaw śniadaniowy

Nasz typowy zestaw śniadaniowy:

  • Jajka, które pochodzą z farmy kur niosek z wolnego wybiegu z pobliskich Staniątek i podawane są jako: jajka na miękko i na twardo, jajka sadzone, jajecznica na maśle, boczku lub szynce, omlet, jajka po wiedeńsku serwowane w szklance, pasta jajeczna
  • Sery białe naturalne podawane w plastrach lub w postaci pasty z jogurtem i szczypiorkiem
  • Sery żółte i pleśniowe. Zawsze minimum 4 rodzaje serów z polskich mleczarni
  • Wędliny, które sami wytwarzamy i wędzimy. Dbamy o to, aby zawsze na śniadaniu było kilka naszych wyrobów: szynka, kiełbasa wiejska, głowizna, boczek i baleron, pasztet i pasztetowa. Poza tym podajemy wędliny lisieckie od Misia i Płatka
  • Ryby. Znajdziecie u nas tradycyjne polskie śledzie oraz makrele i szproty 
  • Dania gorące. W zależności od dnia na śniadanie podawane są: parówki drobiowe lub cielęce, kiełbasa z patelni z cebulką, kaszanka na gorąco, boczek pieczony, pieczarki smażone, fasolka w sosie pomidorowym, naleśniki lub racuchy
  • Chleb. Podajemy minimum 4 rodzaje chleba zarówno białego jak i z mąki pełnej, pieczywo tostowe, francuskie bagietki i polskie bułki, zawsze świeżo pieczone
  • Soki. Jest ich kilka rodzajów, w tym sok jabłkowy naturalny z tłoczni jabłek w Raciechowicach 
  • Kawa włoska serwowana przez kelnerów 
  • Mleko pełne i odtłuszczone
  • Słodki talerz, czyli przysmaki własnego wypieku 
  • Owoce – półmisek owoców całych, jak i osobny półmisek cytrusów obranych i plastrowanych
  • Warzywa. Dla wegan serwujemy półmisek obranych warzyw sezonowych i wybór dipów
  • Miód. Zawsze dostępny wybór minimum trzech miodów pochodzących z lokalnych pasiek
  • Musztardy własnej produkcji w kilku rodzajach

Koszt śniadania dla gości niebędących gośćmi hotelowymi: 40,00 zł / osoba

Śniadania podawana są codziennie.
Od poniedziałku do piątku w godzinach: 7:30 - 10:00. 
W sobotę i niedzielę: 8:30 - 11:00.

Powered by JS Network Solutions