24 listopada (sobota) 2018, godz. 20:00
Odmiana pinot tworzy całą rodzinę szczepów winorośli, które spotkać możemy w wielu ważnych regionach winiarskich świata. Najsłynniejszym z nich jest naturalnie ciemny pinot noir, z którego słynie Burgundia.
Tego wina naturalnie nie zabraknie podczas naszego wieczoru. Pojawią się też jasne odmiany pinota alzacki pinot blanc i słoweński pinot gris. Spotkanie poprowadzi Michał Bardel - Redaktor Naczelny magazynu Czas Wina, autor wielu książek o winie w tym bestsellera "Zbrodnia i wino"
Menu i Wina
Aperitif
Eugene Freytag Pinot Gris, AOC Alsace, Francja
Pierwsza przystawka
Filet z gęsi marynowany po polsku w soli z tymiankiem, wrzywami i wędzonymi owocami
Verus Pinot Gris, Słowenia
Druga przystawka
Podpłomyki razowe z pieczonym mięsem przepiórki i ciemnym sosem
Domaine Rieflé-Landmann Pinot Gris, AOC Alsace, Francja
Danie główne
Pieczeń wołowa z knedlikiem smażonym na maśle z sałatką z buraków i sosem pieprzowym
Saint Claire Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia
Bourgogne Pinot Noir, AOC Bourgogne, Burgundia, Francja
Deser
Tarta z musem malinowym i kremem chantilly
Volmer Spätburgunder, Palatynat, Niemcy
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl