13 marca (piątek) 2020, godz. 20:00

Kolacja poetycka „Siódme niebo”.

Menu tego wieczoru inspirowane będzie wierszami Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego i innych poetów tamtych czasów.
Na stołach pojawią się zatem: szynka z groszkiem z Marszałkowskiej, skumbrie w tomacie, zielona gęś i profiterolki osiołka Porfiriona. A wszystko to okraszone będzie specjalnie dobranymi winami i sporą szczyptą poezji.

Menu i Wina

Aperitif
Kir Royal po sierakowsku - czyli wódka z czarnego bzu z winem Cava Palau

Pierwsza Przystawka 
Skumbrie w tomacie - czyli wędzony pstrąg w sosie pomidorowym
Weingut Anselmann Weißburgunder Kabinett, Palatynat, Niemcy

Druga Przystawka 
Szynka z groszkiem - czyli plastry pieczonej biodrówki w auszpiku z warzywami i kremem chrzanowym
Weingut Anselmann Grauburgunder Classic, Palatynat, Niemcy

Danie główne
Pieczona Zielona Gęś - czyli udko z gęsi confit ze szparagami i szpinakowymi kopytkami
Weingut Anselmann Spätburgunder, Palatynat, Niemcy

Deser
Profiterolki Porfiriona - czyli ptysie w gorzkiej czekoladzie z wódką Dwór Sieraków Śliwa Z Tarniną i sosem waniliowym
Dwór Sieraków Śliwa Z Tarniną

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer
(+48) 600 226 150 / (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu
(280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina Wieczór toskański “Nie tylko Chianti”  Tematyczna kolacja z degustacją win
Powered by JS Network Solutions