10 lutego 2018, godzina 18:00
Literatura i wino. Wieczór autorski z Bartkiem Kieżunem, autorem książki "Italia do zjedzenia".
"Italia do zjedzenia" to nie tylko książka z przepisami - to przede wszystkim wspaniała opowieść o kulinarnej tradycji, ludziach i miejscach, w których autor nie tylko często bywał i jadał, ale które pokochał.
Usiądźmy wygodnie w fotelu przy kominku, z książką i lampką dobrego wina w ręku. Czy ta propozycja nie wydaje się kusząca? Tak wyglądają cykliczne spotkania autorskie w Dworze Sieraków, które rozpoczęły się w styczniu 2015 roku. Dwór Sieraków oraz Magazyn "Czas Wina" zapraszają na kameralne wieczory z pisarzami i publicystami, którzy opowiadają o swoich książkach, ulubionych winach i daniach, a także odpowiadają na pytania czytelników.
Prowadzenie: Justyna Korn Suchocka, redaktor magazynu "Czas Wina"
Przed spotkaniem o godzinie 16:00 odbędzie się Master Class czyli komentowana degustacja win AMARONE (Szczegóły: Master Class | Amarone sława winiarskiej Italii)
Po spotkaniu o godzinie 20:00 zapraszamy na Winną Sobotę czyli tematyczną kolację z degustacją win (Szczegóły: Winna Sobota | Wina i kuchnia Werony "Na stole Capulettich i Montecchich")
Bartek Kieżun
Bartek Kieżun, z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie KUKBUK, stale współpracuje z Radiem Kraków. Jako kucharz gotuje, karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych i pisze książkę o włoskich kulinariach.
Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki Bartka Kieżuna TUTAJ , jak również wywiadu z autorem TUTAJ
Formuła wieczoru / Szczegóły
Pierwsze spotkanie odbyło się 9 stycznia 2015 roku w Dworze Sieraków. Cykl "Literatura i Wino" zainagurował Michał Bardel, redaktor naczelny magazynu "Czas Wina" i autor książki "Zbrodnia i Wina". Książkowy wieczó połączony był z degustacją win oraz czterodaniową kolacją. Sobotni wieczór w Dworze to doskonała okazja by oddać się swoim literackim zainteresowaniom, poszerzyć kulinarne i winiarskie horyzonty oraz otrzymać autorską dedykację.
Rezerwacja
Zgłoszenie wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl